CATALÀ

Amadeu Casas és llicenciat en Belles Arts (UB). La seva passió per les cordes però,  ha situat a aquest guitarrista, cantant i compositor barceloní, en un destacat lloc dins l’escena catalana

Amb una dilatada trajectòria dins del terreny del Blues, Amadeu Casas ha participat en els projectes més ambiciosos del Blues a casa nostra, sent membre fundador de grups de provat prestigi com: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company o Tandoori LeNoir.

Al marge de les col.laboracions discogràfiques i diferents projectes en els quals ha participat, Amadeu Casas compta amb sis treballs discogràfics amb temes propis tant instrumentals com en català: Blues a go-go, Estrictament Personal, Strollin’ Band, Blue Machine, Matèria Orgànica i Lo Gaiter de la Muga, el seu darrer treball discogràfic musicant poemes del poeta empordanès Carles Fages de Climent, que es va presentar a la premsa el 10 de juliol’13 a la casa pairal del poeta a Castelló d’Empúries (Girona), en presentació oficial a Barcelona el 9 de novembre’13 al Centre Artesà Tradicionàrius i, posteriorment a l’Auditori de Barcelona.

 

 

FESTIVALS

Ha participat en nombroses ocasions en diferents festivals, tant nacionals com internacionals:

 • Festival  Mugada (Girona). Festival Acústica (Girona). Mas i Mas Festival, Barcelona. Festival Blues Sur Seine (França). Festival Emergent (Girona). La Ruta del Cister (Tarragona). Festival Strenes (Girona). Festival Figa Rock (Lleida). Festival Barnasants (Barcelona). Festival Altaveu (Barcelona). Festival de Guitarra de Barcelona. Festival de Blues de Cerdanyola. Blues i Ritmes de Badalona. Festival de Jazz de Terrassa. Festival de Jazz de Barcelona. Festival de Jazz de Getxo (Bilbao). Festival de Blues de San Juan Evangelista, Madrid. Festival de Jazz de La Bisbal (Girona). Festival de Blues de Lissieux (França). Festival Olímpic de les Arts, Barcelona. Festival de Jazz de Palma de Mallorca. Festival de Jazz de Sant Feliu de Guíxols. Festival de Jazz de Cambrils. Festival Internacional de Blues de Tarragona. Semana Grande (Bilbao).  Festival de Jazz de León. Festival de Blues de Roses, Festival de Blues de Barcelona, Festival Internacional de Blues de Moratalaz, etc.

Amadeu Casas ha compartit així mateix cartell/escenari amb Johnny Adams, Bob Margolin, Corey Harris, Dr John, Gary Moore, John Mayall, Fabulous Thunderbirds, George Benson, Paquito de Ribera, Bebo Valdés, Wallace Coleman, Carl Sonny Leyland o Mike Taylor, entre d’altres.

 

MÚSICS AMB ELS QUI HA TREBALLAT/TREBALLA 

Al llarg de la seva carrera ha treballat i treballa  amb els músics de més prestigi tant de l’escena local com internacional:

Quico Pi de la Serra, Roger Mas, Gerard Quintana, Jordi Batiste, Joan Manuel Serrat, August Tharrats, Dani Nel.lo, Big Mama, Llibert Fortuny, Raynald Colom, Gorka Benitez, David Soler, Louisiana Red, Philip Walter, Guitar Crusher, Johnny Mars, Joe “Guitar” Hugues, Hook Herrera, Julian Piper, Shirley Johnson, Eddie King, U.P. Wilson, Big Time Sarah, Mitch Woods, Jerry Portnoy, Tom Principato, entre d’altres.

VESSANT PEDAGÒGICA – IL.LUSTRADOR

1) Concerts familiars i audicions escolars

Convençut de la importància de fomentar l’interès per la música dels més petits i també dels adolescents, Amadeu Casas ha dissenyat diferents espectacles per difondre el gènere:

 • La Geografia del Blues
 • Els instruments : les eines del Blues.
 • El Petit John” estrenat al Festival de Dixieland de Tarragona 2011 i al Festival de Jazz de Terrassa  (2011 i 2012)

Aquests espectacles es programen tant per audicions a les escoles, com per concerts familiars.

2) Conferències

Per tal de difondre el Blues com a estil d’importància cabdal en la música occidental dels darrers 100 anys, Amadeu Casas imparteix xerrades, a biblioteques, escoles de música i altres centres culturals. Les conferències s’il.lustren amb gravacions històriques i interpretacions en directe, abordant el tema des de diferents vessants:

 • Blues: els orígens
 • La cara negra del Rock’n Roll
 • La guitarra de Blues

3) Tallers i Master Class

Dins del marc de festivals o d’escoles ha dirigit tallers i impartit Master Class de guitarra, donant a conèixer algunes de les característiques de l’estil.

4) Il.lustrador

Ha il.lustrat els dos llibres de Josefina Llargués, que tenen com a objectiu fomentar els bons hábits alimentaris a nivell familiar: La Filomena els fogons remena (Cossetània Edicions’07), doblement premiat pels Gourmand Cookbook Awards’07 i la Filomena Llaminera (Cossetània Edicions’12), premi Gourmand Cookbook Awards’12. També el darrer llibre de la mateixa autora Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16)  

Disseny artístic, producció musical i guitarres dels dos darrers treballs de Quico Pi de la Serra  i del CD editat per Badmusic Blues’11 d’homenatje a Robert Johnson

MONOGRÀFICS PER TV i MARATÓ TV3

Ha enregistrat diferents programes per televisió, tant amb els seus propis projectes, interpretant temes de composició pròpia, com acompanyant a Quico Pi de la Serra. Així mateix, va participar també a la Marató de TV3’13 i al disc enregistrat amb motiu d’aquest esdeveniment, amb un duet amb Sanjosex.

RÀDIO

Col·laborador del programa Va de Swing “Parlant de Blues” 

CASTELLANO

Amadeu Casas es licenciado en Bellas Artes (Universidad de Barcelona). Su pasión por las cuerdas, ha situado a este guitarrista, cantante y compositor barcelonés, en un lugar destacado en la escena catalana

Con una dilatada trayectoria dentro del terreno del Blues, Amadeu Casas ha participado en los proyectos más ambiciosos del Blues en nuestro país, siendo miembro fundador de grupos de probado prestigio como: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company o Tandoori Lenoir.

Al margen de las colaboraciones discográficas y los diferentes proyectos en los que ha participado, Amadeu Casas cuenta con seis proyectos discográficos con temas propios tanto instrumentales como en catalán: Blues a go-go, Estrictament Personal, Strollin’ Band, Blue Machine, Matèria Orgànica y Lo Gaiter de la Muga, su último proyecto  musicando poemas del poeta ampurdanès Carles Fages de Climent, que presentó a la prensa el 10 de julio’13 en la casa del poeta en Castelló d’Empúries (Girona), en presentación oficial en Barcelona el 9 de noviembre’13 en el Centre Artesà Tradicionàrius y, posteriormente, en el Auditori de Barcelona.

 

FESTIVALES

Ha participado en numerosas ocasiones en diferentes festivales, tanto nacionales como internacionales:

 • Festival Acústica (Girona). Festival  Mugada (Girona). Mas & Mas Festival, Barcelona. Festival Blues Sur Seine (Francia). Festival Emergent (Girona). La Ruta del Cister (Tarragona). Festival Strenes (Girona). Festival Figa Rock (Lleida). Festival Barnasants (Barcelona). Festival Altaveu (Barcelona). Festival de Guitarra de Barcelona. Festival de Blues de Cerdanyola. Blues i Ritmes de Badalona. Festival de Jazz de Terrassa. Festival de Jazz de Barcelona. Festival de Jazz de Getxo (Bilbao). Festival de Blues de San Juan Evangelista, Madrid. Festival de Jazz de La Bisbal (Girona). Festival de Blues de Lissieux (Francia). Festival Olímpic de les Arts, Barcelona. Festival de Jazz de Palma de Mallorca. Festival de Jazz de Sant Feliu de Guíxols. Semana Grande (Bilbao).  Festival de Blues de Tarragona. Festival de Jazz de Cambrils. Festival de Jazz de León. Festival de Blues de Roses, Festival de Blues de Barcelona, Festival Internacional de Blues de Moratalaz, etc.

Amadeu Casas ha compartido así mismo cartel/escenario con Johnny Adams, Bob Margolin, Corey Harris, Dr John, Gary Moore, John Mayall, Fabulous Thunderbirds, George Benson, Paquito de Ribera, Bebo Valdés, Wallace Coleman, Carl Sonny Leyland o Mike Taylor, entre otros.

 

MÚSICOS CON LOS QUE HA TRABAJADO/TRABAJA

A lo largo de su carrera ha trabajado y trabaja con los músicos de más prestigio tanto de la escena local como internacional:

Quico Pi de la Serra, Roger Mas, Gerard Quintana, Jordi Batiste, Joan Manuel Serrat, August Tharrats, Dani Nel.lo, Big Mama, Llibert Fortuny, Raynald Colom, Gorka Benitez, David Soler, Louisiana Red, Philip Walter, Guitar Crusher , Johnny Mars, Joe “Guitar” Hugues, Hook Herrera, Julian Piper, Shirley Johnson, Eddie King, UP Wilson, Big Time Sarah, Mitch Woods, Jerry Portnoy, Tom Principato, entre otros.

 

VERTIENTE PEDAGÓGICA – ILUSTRADOR

1) Conciertos familiares y audiciones escolares

Convencido de la importancia de fomentar el interés por la música de los más pequeños y también de los adolescentes, Amadeu Casas ha diseñado diferentes espectáculos para difundir el género:

 • La Geografía del Blues
 • Los instrumentos: las herramientas del Blues.
 • El Pequeño John “estrenado en el Festival de Dixieland de Tarragona 2011 y en el Festival de Jazz de Terrassa (2011 y 2012)

Estos espectáculos se programan tanto para audiciones en escolares, como para conciertos familiares.

2) Conferencias

Para difundir el Blues como estilo de importancia capital en la música occidental de los últimos 100 años, Amadeu Casas imparte charlas, en bibliotecas, escuelas de música y otros centros culturales. Las conferencias se ilustran con grabaciones históricas e interpretaciones en directo, abordando el tema desde diferentes vertientes:

 • Blues: los orígenes
 • La cara negra del Rock’n Roll
 • La guitarra de Blues

3) Talleres y Master Class

Dentro del marco de festivales o de escuelas, ha dirigido talleres e impartido Master Class de guitarra, dando a conocer algunas de las características del género.

4) Ilustrador

Ha ilustrado dos libros de Josefina Llargués que tienen como objetivo fomentar los buenos hábitos alimentarios a nivel familiar: La Filomena els fogons remena (Cossetània Edicions’07), doblemente premiado por los Gourmand Cookbook Awards’07 y La Filomena Llaminera (Cossetània Edicions’12), premio Gourmand Cookbook Awards’12. También ha ilustrado el último libro de la misma autora Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16)                                      
           

Diseño artístico, producción musical y guitarras de los dos últimos trabajos de Quico Pi de la Serra y del CD editado por Badmusic Blues’11 de homenaje a Robert Johnson

MONOGRÁFICOS PARA TV y MARATÓ TV3

Ha grabado diferentes programas para televisión, tanto con sus propios proyectos, interpretando temas de composición propia, como acompañando a Quico Pi de la Serra. Así mismo, participó también en la Marató de TV3’13 y en el disco grabado con motivo de dicho evento, con un dúo con Sanjosex.

RADIO

Colaborador del programa Va de Swing “Parlant de Blues” (Hablando de Blues)

 

 

ENGLISH

Barcelona born guitarist, singer and composer, Amadeu Casas, with a degree in Fine Arts (Barcelona University), is a musician with a prominent place on the Catalonia scene and with wide experience in the area of Blues. He has taken part in the most ambitious projects of Catalan Blues, being a founding member of the most prestigious groups:  Reunion Blues, Blues Messengers, Slide Company or Tandoori Lenoir.

Besides the recording collaborations and projects in which he has participated, Amadeu Casas has six own projects with his own songs, both instrumental and in catalan: Blues a go-go, Estrictament personal, Strollin’ Band, Blue Machine, Matèria Orgànica & Lo Gaiter de la Muga, his last project, with poems of Carles Fages de Climent. Media presentation at the poet’s house in Castelló d’Empúries (Girona) on june 10th, 2013. Official presentacion in Barcelona, november 9th’13 at Centre Artesà Tradicionàrius.

 

FESTIVALS

Amadeu Casas has performed on numerous occasions in many national and international  festivals:

 • Acústica Festival (Girona). Mas i Mas Festival, Barcelona. Blues Sur Seine Festival (France). Mugada Festival (Girona). Emergent Festival (Girona). La Ruta del Cister (Tarragona). Strenes Festival (Girona). Figa Rock Festival (Lleida). Barnasants Festival (Barcelona). Altaveu Festival  (Barcelona). Barcelona Guitar Festival. Cerdanyola Blues Festival. Badalona Blues & Rithms Festival. Terrassa Jazz Festival. Barcelona Jazz Festival. Getxo Jazz Festival (Bilbao). Tarragona’s Blues Festival. Cambrils Blues Festival. San Juan Evangelista Blues Festival (Madrid). La Bisbal Jazz Festival (Girona). Lissieux Blues Festival (France). Festival Olímpic de les Arts, Barcelona. Palma de Mallorca Jazz Festival. Sant Feliu de Guíxols Jazz Festival (Barcelona). Semana Grande (Bilbao). León Jazz Festival. Roses Blues Festival, Barcelona Blues Festival, Moratalaz International Blues Festival, etc.

Amadeu Casas has shared stage with Johnny Adams, Bob Margolin, Corey Harris, Dr John, Gary Moore, John Mayall, Fabulous Thunderbirds, George Benson, Paquito de Ribera, Bebo Valdés, Wallace Coleman, Carl Sonny Leyland or Mike Taylor.

 

MUSICIANS WITH WHOM AMADEU CASAS HAS WORKED/WORKS

Throughout his career he has worked and works with the most prestigious musicians from both the local and international scenes.

Quico Pi de la Serra, Roger Mas, Gerard Quintana, George Batiste, Joan Manuel Serrat, August Tharrats, Dani Nel.lo, Big Mama, Llibert Fortuny, Raynald Colom, Gorka Benitez, David Soler, Louisiana Red, Philip Walter, Guitar Crusher, Johnny Mars, Joe “Guitar” Hughes, Hook Herrera, Julian Piper, Shirley Johnson, Eddie King, UP Wilson, Big Time Sarah, Mitch Woods, Jerry Portnoy, Tom Principato, among many others.

 

EDUCATIONAL ACTIVITIES – ILUSTRATOR

1) Family concerts and school performances

Convinced of the importance of promoting the interest in the music of children and teenagers, Amadeu Casas has designed several shows to promote Blues style:

 • Geography of the Blues
 • Instruments: Blues Tools
 • “Little John” premiered at 2011 Tarragona Dixieland Festival and at 2011 & 2012 Terrassa Jazz Festival

These shows are performed as school concerts for kids and teens and also for family concerts in theatres.

2) Lectures & Master Classes

Amadeu Casas gives lectures in libraries, music schools, and other cultural centres to promote Blues as a style of great importance in the Western music of the past 100 years. His lectures include illustrations of historical recordings and live performances, approaching the subject from different aspects:

 • Blues: the origins
 • The dark side of Rock’n Roll
 • The Blues Guitar

3) Workshops & Master Class

As part of festivals or in music schools, he leads workshops and Master Class in guitar, teaching some of the most relevant features of the style.

4) Ilustrator

He has ilustrated Josefina Llargués‘ books: La Filomena els fogons remena (Cossetània Edicions’07), awarded by the Gourmand Cookbook Awards’07 & La Filomena Llaminera (Cossetània Edicions’12), awarded by the Gourmand Cookbook Awards’12. Both books have the aim to encourage healthy eating habits at home. Amadeu Casas has also ilustrador the last book from the same author Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16)                                       
                                  

Amadeu Casas also has ilustrated and produced Quico Pi de la Serra and also Robert’s Johnson tribute, edited by Badmusic Blues’11

MONOGRAPHICS FOR TV3 & ‘Marató TV3’

Amadeu Casas has recorded programs on television playing his own compositions and also with Quico Pi de la Serra. He also collaborated on TV3 ‘Marató’ with Sanjosex.

RADIO

Collaborator of the program Va de Swing “Parlant de Blues” (Talking about Blues)